Dieuwertje Blok & Hans Eijsackers-pianist

Over het begeleiden van de zangers tijdens het concours.

Hans Eijsackers studeerde o.m. bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie werd hij uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Budapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York.

Hij was winnaar van de Rotterdamse Piano-3-daagse, het Prinses Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg, waar hij in de finale het 2e pianoconcert van Rachmaninow vertolkte. Tevens ontving hij tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.
Hij was van 2000 tot 2007 pianist van het Hexagon Ensemble, waarmee hij behalve in Nederland geregeld speelde in de Verenigde Staten en Londen (Wigmore Hall).

Naast zijn werk als docent hoofdvak piano en kamermuziek aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider.
Afgelopen jaren was hij te horen met het soloprogramma “Hommage”, en in pianoconcerten van Beethoven (3 en 4), Brahms (1) en Rachmaninow (2).
Komende jaren zijn er programma’s en opnamen te verwachten met solowerken van o.a. Debussy en Prokofjev en het 1e pianoconcert van Sjostakovitsj met Holland Symfonia.

Sinds een gezamenlijke tour in de serie Rising Stars in 2001, met onder meer recitals in Carnegie Hall, New York en Wigmore Hall, Londen, vormt hij een duo met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Onlangs verscheen hun Cd met de complete sonates van Max Reger.
Hans Eijsackers is een veelgevraagd liedbegeleider, hij trad veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits, Henk Neven en is sinds 2004 ook vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs.
Hij was afgelopen jaren een graag gehoorde gast bij het Orlando Festival, het Grachten Festival, het Gergiev Festival, het Festival di Musica Classica di Linari en het Toon Festival, van 2007 tot en met 2010 was hij ook artistiek leider van het “Uitgast Festival”, een muzikaal zomers openluchtevenement in het Natuurpark in Lelystad.

www.hanseijsackers.nl