Korte voorgeschiedenis

Op de vooravond van de Verwendag 2012 maakten we een besloten groep aan zodat er nog lang na- en doorgepraat kan worden. Voor wie erbij was, voor wie erbij had willen zijn. En bovenal voor iedereen die van gedachten wil wisselen over wat ouders nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Al snel waren er ouders die vroegen of er ook een groep kon komen voor ouders van kinderen met mcdd, voor ouders van pubers, van (jong)volwassen, van meisjes en zo zijn we langzaamaan uitgedijd. Alle groepen zijn besloten (je kunt zien wie er lid is maar alleen leden kunnen berichten lezen) en niet geheim (dan is de groep onzichtbaar op facebook).

Toelating en beheer

We sturen je eerst een berichtje om wat vragen te stellen voordat we je toelaten. Geen ballotage maar om zeker te zijn dat de groep van en voor ouders blijft en niet een prikbord vol reclameberichten wordt. Check dus je fb-berichtenbox (kijk ook bij overige berichten!) als je denkt ‘wat duurt het lang’. We proberen als beheerders zo goed mogelijk de veiligheid in de groep te bewaken maar weeg ook zelf af wat je wel/niet kwijt wil aan relatief vreemden. Het plaatsen van foto’s en het noemen van naam en toenaam van kinderen kan iets zijn om over na te denken en terughoudend in te zijn. Meld je bij de beheerders als je je bij bepaalde berichten of personen twijfels hebt, dan zullen we indien mogelijk actie ondernemen. Laten we samen zoeken naar een goede modus om de vrijgekomen verbindingskracht van de Verwendag in goede banen te leiden.

Voor en door ouders

De groepen zijn bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen door ouders onderling en niet om reclame te maken voor allerlei activiteiten. Ben je een ouder die enthousiast over een te volgen workshop/dag/cursus; deel van harte je ervaring. Ben je de organisator; niet doen. Bij twijfel; zoek contact met de beheerders. Zo hopen we de groepen zuiver te houden waarvoor ze bedoeld zijn; kennis en ervaring uitwisselen voor ouders onderling.

Ouders van een kind met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Ouders van een kind met MCDD

Aanmelden bij de Facebookgroep

Ouders van meisjes met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Ouders van pubers met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Ouders van (jong)volwassenen met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Vlaamse ouders van pubers met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Oppasgroep voor ouders van kinderen met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Verliefd / verloofd / getrouwd met een partner met autisme

Aanmelden bij de Facebookgroep

Ouders van een kind met ADHD

Aanmelden bij de Facebookgroep