Holland Festival: aus LICHT – (3) SAMENWERKING EN HET OPENEN VAN DE RUIMTE

Wat doen wij mensen op aarde? Het antwoord van Karlheinz Stockhausen op deze vraag bestaat uit LICHT, een cyclus van maar liefst zeven opera’s. Aus LICHT is een selectie van unieke scènes hieruit die wordt gepresenteerd in drie opeenvolgende voorstellingen
Voor iedereen die meer wil weten over de muziek van Karlheinz Stockhausen en aus LICHT geven Jochem Valkenburg, programma-manager muziek en muziektheater van het Holland Festival en Renee Jonker, docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, een inleiding bij aus LICHT .
Zij gaan dieper in op de inhoud van het programma.

Kijk hier voor het complete programma-aanbod van het Holland Festival

 

deel 3
SAMENWERKING EN HET OPENEN VAN DE RUIMTE

Hoogtepunten uit DIENSTAG aus LICHT, MITTWOCH aus LICHT en SONNTAG aus LICHT zijn te beleven in dit derde deel. Bijvoorbeeld INVASION-EXPLOSION, een overweldigende, elektronische klankwereld waarin het conflict tussen Michael en Lucifer beslecht wordt. Daarna volgen WELT-PARLAMENT, ORCHESTER-FINALISTEN en HELIKOPTER-STREICHQUARTETT en worden visioenen van kosmische samenwerking getoond. Zowel het Nederlands Kamerkoor als Cappella Amsterdam treden op. Vier strijkers spelen vanuit helikopters hoog boven Amsterdam. Wie wil zien waarom Stockhausen de grootste avant-garde componist van de vorige eeuw was, kan dit deel niet missen.

Geef een antwoord