De meeste workshops duren een uur, er zijn ook een paar kortere activiteiten voor in de ‘vrije workshopronde’. Van de vier workshoprondes is er namelijk één vrije workshopronde waarin je in de gelegenheid bent om in alle rust over het landgoed te dwalen en de kennisroute te lopen waarbij je de standhouders het hemd van het lijf kunt vragen. Nieuwsgierig wie er voor je klaar staan om hun kennis over te dragen?

Stichting Ovaal informeert je graag over (o.a.) hun landelijke Autismecafés voor ouders en de beeldvormingscampagne Autisme ten Top over autisme en werk. Tijdens de lunch verzorgen ze een inloopcafé in de plenaire zaal met als thema Grootouders.

Gezinsbegeleiding Autisme vertelt hoe zij in de afgelopen jaren aan de weg timmeren om hun droom om gezinnen bij te staan handen en voeten geven. Naast hulp thuis, op school en op het werk experimenteren ze succesvol met brainstorm-bijeenkomsten voor adolescenten en volwassenen. Wat dat is? Kom maar vragen! Kom vooral ook langs als er nog vragen zijn na het volgen van de workshop over zintuiglijk waarnemen.

Janneke van Bockel van MetaMama heeft op de Verwendag als alles goed georganiseerd is weinig meer te doen dus schiet haar gerust aan om meer te weten te komen over de facebookgroepen, de studiedagen voor ouders of de lezingen die zij geeft met haar boek IJskastmoeder in de hand.

Voor Kwintes zijn ouders heel belangrijk, daarom dragen ze niet alleen de Verwendag een warm hart toe maar werken ze ook in de praktijk graag samen met ouders. De sportmedewerkers zijn helemaal into cognitieve fitness en vertellen je graag wat bewegen doet voor de hersenfuncties.

Hoe is het Beeldhorloge zijn geld waard, vragen veel ouders zich af in de facebookgroep voor ouders van een kind met autisme. Alle gelegenheid om het nu van dichtbij te bekijken en te onderzoeken of het iets voor jullie kan betekenen.

Blogboek is natuurlijk ook (weer) van de partij. Deze sympathieke club zet slimme digitale middelen in om de communicaties tussen ouders, school en hulpverleners te vergemakkelijken. Ontstaan vanuit de frustratie om telkens weer hetzelfde verhaal opnieuw te moeten vertellen. Herkenbaar?

Natuurlijk ontbreken de ouderverenigingen NVA en Balans niet op deze dag. Zij kunnen je alles vertellen over de Autisme Informatie Centra, de Ouderpowercursussen maar ook met vragen over wet- en regelgeving en passend onderwijs kun je bij ze terecht.

Al gehoord van de Fight and Power Academy? Of de gameweekenden voor 17+? AB Het Spectrum vat ambulante begeleiding ruim op en timmert aan de weg met doordachte trainingen en ‘zelfstandig wonen met begeleiding’. Eerst alleen in Amersfoort maar in inmiddels is hun werkgebied flink uitgebreid.

Hulphonden voor blinden, die kennen we al een tijdje maar wist je dat er ook een speciaal traject is om je eigen huishond te trainen voor je kind met autisme? KNGF Geleidehonden brengt twee (blinde) stoelmasseurs mee zodat je volledig ontspannen al je vragen aan de KNGF-medewerkers kunt stellen over deze PAWS-cursus en de autismegeleidehond

Jolanda Koster van Crea-Tijd weet hoe je een feestje feestelijk maakt, ook als dat niet vanzelfsprekend gaat.

Bij de mensen van Sarkow kun je testen hoe dat nou ligt in bed onder een ballendeken. Ook brengen ze een zitzak, drukvesten een speciaal wiebelkussen mee om uit te proberen. Kom voelen of het iets voor jullie gezin kan betekenen.

Het succes van de 1Blik-agenda schuilt in de ingenieuze samenvoeging van agenda en planner. Want je huiswerk opschrijven is één, maar het werk verdelen over de week is wat anders. Kom kijken hoe dat met dit systeem mooi in elkaar schuift.