Ontdekkingsreis

Appeltje eitje zo’n ABC, of zit er toch een adder onder het gras? Jasper neemt je mee op ontdekkingsreis en confronteert je met (on)alledaagse praktijken. Op de Verwendag gaven een kort voorproefje en dat smaakt naar meer. Daarom nu een hele dag om uit te vinden wat autisme is of zou kunnen zijn. Hoe werkt dat bij jullie thuis, bij jouw kind? En wat kun je daar als ouder mee?

Autisme van binnenuit leren begrijpen
Voelen welk effect overprikkeling op je waarnemen heeft
Aan den lijve ervaren hoe helpend concrete communicatie is

Autisme Belevings Circuit

Het Autisme Belevings Circuit gebruiken we als uitgangspunt om autisme te ervaren en te leren kennen met als doel gevoel te ontwikkelen voor een autismevriendelijke benadering. De tien verschillende opdrachten triggeren ‘autistische ervaringen’ waardoor je van binnenuit gaat snappen waar men over praat en schrijft als het over autisme gaat. Ontdek hoe je zintuigen je misleiden, hoe dingen gebeuren die je niet voor mogelijk hield en wordt geconfronteerd met je eigen opvattingen.

Durf jij je bij de hand te laten nemen op deze unieke ervaringstocht? Je gaat gegarandeerd met meer kennis naar huis en we helpen je het geleerde om te zetten in handvatten voor thuis.

Trainer

De trainer op deze dag is Jasper Kok van Ontdek Autisme en de oprichter van Jasper Ondersteunt. Hij is een bevlogen begeleider die hart heeft voor zorg op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. In zijn continue zoektocht naar hoe dat zo goed mogelijk handen en voeten te geven heeft hij zich bij Autisme Centraal laten scholen in het gebruiken van het ABC om op die manier kennis over autisme over te dragen aan ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Hij wordt daarin bijgestaan door ouderschapsdeskundige Janneke van Bockel van MetaMama. Zij coacht, schrijft, denkt en spreekt rond het ouderperspectief en is auteur van de boeken IJskastmoeder (dat het dagelijks leven met een kind met autisme belicht vanuit de ogen van de moeder) en Uitvindboek voor ouders (over de psychologie van het ouderschap). Ze is de initiatiefnemer van de Verwendag en directeur van Stichting Ovaal met onder andere 14 Autismecafés voor en door ouders verspreid door het land.

Wanneer : zaterdag 11 juni 2016, zaterdag 8 oktober 2016
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 18
Kosten : €85 pp inc consumpties en lunch
Waar : Driebergen
Tijd : van 10u tot 16u

Inschrijving gesloten.
Leden van Lotje&co krijgen €10 korting