Studiedag voor ouders met een kind met autisme Grip op je energie

Opladen
Is je hoofd vaak zo vol dat je je voeten niet meer voelt? Of kun je wel wat meer energie gebruiken maar heb de puf niet meer om op te laden? Martin’s trukendoos zit boordevol handige, supersimpele, praktisch toepasbare bewegingen die hier en nu meteen effect hebben en waar je thuis eenvoudig je voordeel mee kunt doen. Op deze studiedag gaan zoeken naar balans en energiemanagement hand in hand.

De kunst van het balans vinden
We kunnen niet alleen maar inademen of alleen maar uitademen, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Wie alleen maar geeft zonder te ontvangen leeft in armoe wie alleen maar neemt zonder te geven net zo goed. Rust roest en overdaad schaadt, het gaat om balans. Balans vinden tussen actie en rust, slapen en waken, in- en uitademen, geven en nemen – Yin en Yang dus – is voor ieder mens, maar zeker voor ouders van een kind met autisme een absolute noodzaak.

Tai Chi Choice
We maken kennis met een aantal zeer werkzame technieken die gebaseerd zijn op het van oorsprong Chinese Tai Chi (Taiji) en Chi Kung (Qigong).

De trainer op deze dag is Martin Wessels. Hij is de grondlegger van Tai Chi Choice, een sterk vereenvoudigd systeem dat is afgestemd op de westers denkende en handelende mens.
De oefeningen binnen Tai Chi Choice werken heel direct, zijn mild, scheppen rust, maken helder zorgen voor een betere bloedcirculatie en verbeteren de ademhaling.
Overmatige spanning en teveel krachtsverspilling wordt bestreden en herkend, de deelnemer leert zijn of haar energie aanmerkelijk efficiënter te verdelen.
Voorop staat dat de principes van wat we deze dag zullen ervaren direct bruikbaar zijn binnen het dagelijks leven waardoor we daadwerkelijk meer grip krijgen op onze energie.

De toon van deze cursus is luchtig en onderhoudend maar allesbehalve “vluchtig”!

Laat je verleiden tot nieuwe inzichten, dat verandert het uitzicht. En wie om zich heen blijft kijken komt tot nieuwe inzichten. Niets blijft hetzelfde, er is altijd beweging. Het enige dat werkelijk constant is, is dat alles verandert.

Wanneer : vrijdag 21 maart 2014
Aantal deelnemers : minimaal 8, maximaal 16
Kosten : €85 pp inc consumpties en lunch
Waar : De Berenkuil, Bilstraat 166, Utrecht
Tijd : van 10u tot 16u

Inschrijven kan met het inschrijfformulier