De meeste workshops duren een uur, er zijn ook een paar kortere activiteiten voor in de ‘vrije workshopronde’. Van de vier workshoprondes is er namelijk één vrije workshopronde waarin je in de gelegenheid bent om in alle rust over het landgoed te dwalen en de kennisroute te lopen waarbij je de standhouders het hemd van het lijf kunt vragen. Nieuwsgierig wie er voor je klaar staan om hun kennis over te dragen?

Stichting Ovaal informeert je graag over (o.a.) hun landelijke Autismecafés voor ouders en hun project Autisme; Maatwerk in de WMO dat dit najaar het land doortrekt. Tijdens de lunch verzorgen ze een inloop­café in de plenaire zaal.

Gezinsbegeleiding Autisme vertelt hoe zij aan de weg timmeren om hun droom om gezinnen bij te staan handen en voeten geven. Naast hulp thuis, op school, op het werk en bij zelfstandig wonen experimenteren ze succesvol met brainsstormbijeenkomsten voor adolescenten en volwassenen. Wat dat is? Kom maar vragen! Kom vooral ook langs als er nog vragen zijn na het volgen van de workshop over de ontspannende effecten van psychomotorische therapie.

Janneke van Bockel van MetaMama heeft op de Verwendag als alles goed georganiseerd is weinig meer te doen dus schiet haar gerust aan om meer te weten te komen over de facebookgroepen, de studiedagen voor ouders of de lezingen die zij geeft. Haar boeken IJskastmoeder en Uitvindboek voor ouders zijn natuurlijk ook te koop.

Hulphonden voor blinden, die kennen we al een tijdje maar wist je dat er ook een speciaal traject is om je eigen huishond te trainen voor je kind met autisme? KNGF Geleidehonden brengt twee (blinde) stoelmasseurs mee zodat je volledig ontspannen al je vragen aan de KNGF-medewerkers kunt stellen over deze PAWS-cursus en de autismegeleidehond.

Bij de mensen van Squease kun je testen of dat lekker zit, zo’n opblaasvest. Wist je dat het onder je kleren past zodat niemand het hoeft te zien? En dat je zelf kun regelen hoe strak je het vest oppompt, net waar je behoefte aan hebt? Kom voelen of het iets voor jullie gezin kan betekenen.

Het succes van de 1Blik-agenda schuilt in de ingenieuze samenvoeging van agenda en planner. Want je huiswerk opschrijven is één, maar het werk verdelen over de week is wat anders. Kom kijken hoe dat met dit systeem mooi in elkaar schuift.

Uitgeverij 248Media is een prettig eigenwijze club (de naam verwijst naar de geboortedag van de zeer geëerde oma van de eigenaar) die boeken en tijdschriften maakt waarbij het welzijn van kinderen voorop staat. En dan in het bijzonder bij kinderen waarbij dat niet vanzelf gaat. Voor coaches en ouders ontwikkelden ze een mooie set praatkaarten ‘ASS je ’t mij vraagt’. Kom ze maar inkijken!

MB3 is gefascineerd door communicatie. Martine Baadenhuijsen zegt dat door goed te luisteren je ontdekt wat er werkelijk speelt. Ze helpt met haar trainingen ouders grip te krijgen op vooroordelen en reactie uit de buitenwereld. Hoe dat zo gekomen is? Dat legt ze je graag uit als je langskomt.

Sonja Streng van PictoAuti heeft aan den lijve ondervonden hoe behulpzaam pictogrammen kunnen zijn. De kennis en ervaring die ze thuis heeft opgedaan draagt ze graag over en ze laat je zien hoe je met 1 minuut werk per dag je een hoop plezier kan opleveren.

De meeste ouders kennen BeActive van hun weekend- en vakantieopvang. Maar wist u dat ze ook dagopvang en thuisbegeleiding bieden? En reizen naar Suriname en Azië? Ze vertellen je graag wat gebeurt er als je kinderen uit hun comfortzone haalt en hoe dat doorwerkt in het dagelijkse leven.

Als het op tijd af is beleeft het AltijdWatSpel van Lunamare zijn primeur op de Verwendag. Het motto van Katrien Laane: ‘Er is niet één manier, er zijn wel duizend manieren zijn om een goede opvoeder te zijn’ is ons uit het hart gegrepen. Samen opvoeden is leuker dan alleen. Dus als je behoefte hebt aan een OPvoedKikkertje; ga dan even bij haar langs!

Soms is het lastig om in het zorgwoud de weg te vinden en het kaf van het koren te scheiden. Autismespecialisme is de drijvende kracht achter het ZPOké keurmerk en legt graag uit het netwerk van autismespecialisten kan betekenen voor gezinnen.

Contactgericht Spelen en Leren is een methode die handvatten biedt om een kind met autisme doelgericht speels te stimuleren op verschillende ontwikkelingsdomeinen. HoriSon vertelt je er graag meer over!

Mezzo kennen we als de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander en dat ‘op eigen wijze’ wil doen. Want als die door overbelasting uitvallen zijn de rapen gaar. Daar weten ouders over mee te praten. Ouders voelen die zich meestal geen mantelzorger van hun kind, maar Mezzo is er ook voor jou, om je wegwijs te maken in het woud van regels of gewoon met een luisterend oor. Ze helpen je graag met informatie, steun en advies.

Niet elke accommodatie is geschikt als je kind niet volgens de boekjes grootgroeit. Picture Vakanties heeft zich gespecialiseerd in het in kaart brengen van vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking, chronische ziekte, senioren, gezinnen en individuele vakantiegangers. Misschien hebben ze ook wel iets voor jouw gezin in de aanbieding?

Kiss it Forward is in het leven geroepen om ouders van zorgintensieve kinderen een hart onder de riem te steken. Ze zijn nu nog klein maar hebben grootse plannen en zitten boordevol energie om de maatschappij oudervriendelijker te maken. En wat VeteRAAR daarmee te maken heeft? Kom maar kijken!

Last maar zeker nog least zijn natuurlijk ook de Nederlandse Vereniging voor Autisme en oudervereniging Balans aanwezig om je te informeren wat ze voor je kunnen betekenen.