De meeste workshops duren een uur, er zijn ook een paar kortere activiteiten voor in de ‘vrije workshopronde’. Van de drie workshoprondes is er namelijk één vrije workshopronde waarin je in de gelegenheid bent om in alle rust over het landgoed te dwalen en de kennisroute te lopen waarbij je de standhouders het hemd van het lijf kunt vragen. Nieuwsgierig wie er voor je klaar staan om hun kennis over te dragen?

Stichting Ovaal informeert je graag over (o.a.) hun landelijke Autismecafés voor ouders en hun project Ouders Praten Mee dat afgelopen jaar door het land trok om ouders en gemeente met elkaar in contact te brengen. We sluiten de dag af met een (kort) Autismecafé in de plenaire zaal. Kom vooral ook langs als je ook een Autismcafé bij jou in de buurt zou willen beginnen.

Gezinsbegeleiding Autisme vertelt hoe zij aan de weg timmeren om hun missie om gezinnen bij te staan handen en voeten geven. Naast hulp thuis, op school, op het werk en bij zelfstandig wonen experimenteren ze succesvol met brainsstormbijeenkomsten voor adolescenten en volwassenen. Wat dat is? Kom maar vragen!

Janneke van Bockel van MetaMama heeft op de Verwendag als alles goed georganiseerd is weinig meer te doen dus schiet haar gerust aan om meer te weten te komen over de facebookgroepen, de studiedagen voor ouders of de lezingen die zij geeft. Haar boeken IJskastmoeder en Uitvindboek voor ouders zijn natuurlijk te koop en ze introduceert haar nieuwe ansichtkaarten voor ouders en tattoos (?!) op de Verwendag. Kom er maar eentje gratis afhalen!

Uitgeverij 248media is een prettig eigenwijze club (de naam verwijst naar de geboortedag van de zeer geëerde oma van de uitgevers) die boeken en tijdschriften maakt waarbij het welzijn van kinderen voorop staat. En dan in het bijzonder bij kinderen waarbij dat niet vanzelf gaat. Het boek Teddy heeft autisme en Pien rode krullen is natuurlijk ook te koop (tijdens de lunch met signeersessie van de schrijfster). Kom maar kijken!

Weet jij wat een Sure Katch Ball is, of hoe een diepe druk roller eruit ziet? Nog steeds op zoek naar echt goede oordoppen of gewoon een leuke (en stiekem leerzame) smartgame? Dan moetje bij Muisje Sensitief zijn. Deze bijzondere winkel is ontstaan toen de eigenaren die zelf ouder-van zijn op zoek waren naar hulpmiddelen die niet alleen nuttig zijn maar er ook mooi uit zien. Voor de Verwendag brengen ze hun mooiste spullen mee.

Jasper Kok van Ontdek Autisme brengt BrainBlocks en materiaal van het Autisme Belevings Circuit mee. Nieuwsgierig wat je daar mee kunt doen? Dat komt goed uit want het staat voor je klaar om er zelf mee aan de slag te gaan. Raak je er niet mee uitgespeeld? Kom dan gerust een keer naar een van de studiedagen die Jasper regelmatig samen met de Verwendag organiseert.

Ken je de Autisme Informatie Centra al? En wist je dat er een cursus Ouderpower bestaat? De Nederlandse Vereniging voor Autisme en oudervereniging Balans zijn aanwezig om je te informeren wat ze voor je kunnen betekenen. Kom gerust een praatje maken en ontdek of ze ook bij jou in de buurt iets organiseren.

Het Squeasevest is een drukvest wat je een stevige knuffel geeft. Heb je dat al eens geprobeerd? Moet je eens komen doen! Het drukvest geeft diepe drukprikkels, waardoor je kind beter kan slapen, wat helpt bij het concentreren op school en overprikkeling helpt te voorkomen. Op de Verwendag heeft Squease alle maten vesten bij zich, ook voor volwassenen, zodat je zelf ook kan ervaren wat het dragen van een drukvest voor gevoel geeft.

Van de Autisme Ambassade tot oudergestuurde zorg en de checklist Autismevriendelijkheid; Vanuit Autisme Bekeken volgt landelijke ontwikkelingen, komt op voor zelfstandigheid en participatie van mensen met autisme en jaagt innovatieve projecten aan voor en mét mensen met autisme. In de stand presenteren ze de websites autismewegwijzer, wat vind ik en u aan zet en kun je online meteen een beoordeling voor de Verwendag achterlaten. Even doen dus!

MB3 is gefascineerd door communicatie. Martine Baadenhuijsen zegt dat door goed te luisteren je ontdekt wat er werkelijk speelt. Ze helpt met haar trainingen ouders grip te krijgen op vooroordelen en reactie uit de buitenwereld. Kun jij in drie zinnen aan de buurvrouw vertellen waar je tegenaan loopt met je kind? Kom het maar uitproberen bij Martine en je gaat geheid naar huis met een goede tekst.