Wanneer: Zaterdag 29 augustus 2015 van 9.30 tot 17.30 uur
Waar: Landgoed de Horst in Driebergen

Dagindeling

09:30 – 10:00   Inloop en registratie
10:00 – 10:30   Dat schept een band, gezamenlijke opening

10:45 – 11:45   Workshopronde I
12:00 – 13:00   Workshopronde II

13:00 – 13:45   Lunch

14:00 – 15:00   Workshopronde III
15:15 – 16:15   Autismecafé voor en door ouders

16:15 – 17:30   Napraten en borrel

10.30 – 16.00   Doorlopende kennisroute

Workshops

Wie durft, laat zich verrassen en vinkt ‘maakt me niet uit, ik wil overal wel aan meedoen’ aan. Als je wat meer grip op je dag wil hebben dan is het mogelijk om op het inschrijfformulier één voorkeur op te geven en één veto uit te spreken. We houden bij de indeling zoveel mogelijk rekeningen met de uitgesproken voorkeuren en garanderen dat je niet ingedeeld wordt bij de workshop die een veto gekregen heeft. Beloofd! Vanaf 17 augustus starten we met indelen en is het niet meer mogelijk een voorkeur op te geven. Het lukt wel om rekening te houden met je eventuele veto!

Tussen dans en meditatie – Jenny Wesly

Maak een pas op de plaats en ontdek wat vertraging in beweging zet. Jenny laat je voelen hoe je met Tai Chi op natuurlijke wijze kunt ontspannen en tegelijkertijd energie opdoet.

BrainsStorm – Gezinsbegeleiding Autisme

Soms loopt alles opeens anders dan je had verwacht. Iedereen praat door elkaar heen en je weet niet meer waarop je moet reageren. Wat gebeurt er dan? Storm in je hoofd? Of juist stilte? Of blokkeer je als er moeilijke situaties ontstaan? Onderzoek samen met GBA wat jouw reactiepatroon is en wat je daarvan kunt leren.

Het ijzer smeden als het heet is – Zita Jansen

Alle krassen en deuken zijn uniek en hoe iets glanst hangt af van de lichtinval. Voor Michaelangelo was het leven simpel, hij hakte slechts het overtollige steen weg om beelden tevoorschijn te toveren. Dat kun jij ook! Ga bij Zita aan de slag om iets uit niets te smeden.

Stap in de kudde – Patricia van Boheemen

Dieren hebben een feilloze radar voor de persoon die we werkelijk zijn. Jezelf ervaren door de paarden van Patricia; durf jij in die spiegel te kijken? Stap in de kudde en ontdek hoe zintuigen en emotie met elkaar verbonden zijn.

LessStresss – Maretty van den Mosselaar

Rennen, hollen, vliegen, draven, zorgen voor morgen, piekeren over gister, lijstjes die nooit afgestreept raken: aargh, stress! Kijk samen met Maretty hoe stress werkt in je lichaam en je brein. En oefen hoe je voorkomt dat het je ‘overneemt’.

Brillen passen – Felice Flameling

Welke bril heb jij op? En wil je dat? Of vind je dat je geen bril op hebt? Felice laat je anders kijken naar de werkelijkheid. Ontdek wat je dan ervaart en kies de bril die echt bij je past! Ook geschikt als je liever toekijkt vanaf de zijlijn.

Sla je slag! – Taru van den Born

Samen zweten, fysieke grenzen opzoeken en het stugge metaal door de goede aanpak en samenwerking vormen tot iets bruikbaars. Wordt het sturen of dwingen? Taru weet alles van rekken, torsen, buigen, stuiken, uitpennen en innemen maar laat het werk uiteindelijk aan jou over. Aan de slag!

Smijt het van je af – Stef Vedder

Zo bont heb je het nog nooit gemaakt: zet je frustratie en (negatieve) energie om in een kleurrijk kunstwerk. Gegarandeerd naar huis met een opgelucht gemoed.

Focussen op loslaten – Marc Brussee

Ouders bedrijven dagelijks topsport. Als je een kind met autisme hebt ploeter je bovendien met beperkte middelen en een chronisch tekort aan informatie. Dus heb je al je concentratie nodig. Elementen van concentratie zijn aandacht en focus. Oefen daarom je mentale kracht en ontdek dat de boog niet altijd gespannen kan zijn.

Laat je raken

Gezicht in de plooi, schouders recht, handen uit de mouwen en dapper doorgaan. Maar hou je dat ook 24/7 vol? Durf je hoofd, schouders of handen toe te vertrouwen aan kundige handen die je weten te raken. Kom ervaren wat even stilzitten met je kan doen.

Ballenbak

Behoefte aan een praatje? Kom in de ballenbak en zet een boom op. Of ga even lekker languit liggen en ontdek waarom kinderen zo dol zijn op zwemmen in ballen.