Zaterdag 25 juni

terugblik-2011-goed-beginHet regent pijpestelen op Landgoed De Horst in Driebergen. Waar je ook kijkt, overal stralende gezichten van ouders die zich welwillend laten verwennen. De jongleershow van More balls than most over de kunst van het loslaten zet doeltreffend de toon;

“de opening was fantastisch: het is goed om weer eens voluit te kunnen lachen (om je eigen leed!)”

‒ mailde een moeder ons. Iemand anders schreef

“Zelf vond ik de djembé-workshop als afsluiting echt Super! Wat een heerlijk gevoel was dat, zo met zijn allen! Er ging zo’n kracht van uit!!!”

Maar de uitspraak

“Een knallend begin. Een knallend einde. En alles er tussenin HELEMAAL TOP!”

vinden we ook een mooie samenvatting.

terugblik-2011-tegel

Foto’s

We hadden het plan om alle ouders actief in het zonnetje te zetten door ze aan het begin van de dag te portretteren. Dat viel in het water door de plenzende regen bij aankomst, dat doen we voortaan anders. De foto’s die wél gemaakt zijn vind je op het afgeschermde MijnAlbum van [A]meesing* waar ook de foto’s van GBA worden toegevoegd. Er zijn ook filmpjes gespot op YouTube!

Verrassend

terugblik-2011-verwennerijBij het bloemschikken praten over Ritalin, tijdens het boogschieten ontdekken hoe moeilijk het is je doel te bepalen, last hebben van de ventilator en erachter komen dat het hoort bij de workshop over zintuigelijke waar-neming, je bewust worden van de kleur van je jurk, uitvinden wat out of the box-denken te maken heeft met een fruitkistje, even niet vechten met jezelf, verrast zijn dat een snipper papier zoveel oproept, je herkend voelen bij vreemden, lachen als je je grens bereikt…

Dankjewel

…voor de gastvrije ontvangst op De Baak (met speciale dank aan Harry’s vertrouwen in dit stoutmoedige plan), dank voor de pecunia van ProRails, van Hemert en het KF Hein Fonds, dankjewel Denne, Beeldend Leven, Human Resourcing en alle stagiairs van GBA zonder jullie helpende handen was het nooit gelukt. Dank ook aan de standhouders die zich een stralender dag hadden voorgesteld en wat weggestopt zaten, sorry, mede namens het weer. Dankjewel workshopleiders en bovenal: dank aan alle dappere ouders die over de drempel durfden om zich te laten verwennen!

Volgend jaar

Dat dit de eerste landelijke Verwendag was wist niet iedereen.

“Volgend jaar komen we weer hoor”

zei de een na de ander bij het afscheid nemen. Wie weet. Volg ons via twitter (@ouderwijz), op hyves, word vriend op facebook en dan vinden we elkaar vast weer.
terugblik-2011-genieten
Tot ziens!