Wanneer: 25 augustus van 9.00 tot 17.30 uur
Waar: Landgoed de Horst in Driebergen

Dagindeling

09:00 – 09:30 Inloop en registratie
09:30 – 10:15 Gezamenlijke start

10:30 – 11:30 Workshopronde I
11:45 – 12:45 Workshopronde II

12:30 – 14:15 Lunch

13:45 – 14:45 Workshopronde III
15:00 – 16:00 Workshopronde IV

16:00 – 17:30 Gezamenlijke afsluiting en borrel

10.30 – 16.00 Doorlopende informatiemarkt

Workshops

Op het inschrijfformulier is het mogelijk om twee voorkeuren op te geven en één veto uit te spreken. We houden bij de indeling zoveel mogelijk rekeningen met de uitgesproken voorkeuren en garanderen dat je niet ingedeeld wordt bij de workshop die een veto gekregen heeft. Beloofd!

Kom in beweging – Jenny Wesly

Worstel jij ook zo met hoe je het zou willen en hoe het in werkelijkheid gaat? Jenny laat je ervaren hoe je op ontspannen wijze je leven kunt aanpassen aan wat het voor je in petto heeft. Je krijgt er nog energie van ook!

Waar sta ik – Jeanne Luijten

Zit jij bovenop je kind, kruipt je kind onder je huid of voelt je partner zo ver weg? Wat is jouw plek als ouder van een kind met autisme, waar sta je als je kind volwassen wordt? Op speelse wijze zoeken naar een passende opstelling voor iedereen.

Ik ga naar de dokter en neem mee – Greet Meesters, Stichting Ovaal en anderen

Wat heeft de dokter nodig om zijn werk goed te doen? En wat hebben ouders nodig om zich gehoord te voelen? We regelen een kinderpsychiater, een angsttandarts en een orthopedagoog; vraag ze het hemd van het lijf en wie weet leren ze ook wat van jou?! Greet helpt deze dappere poging tot een dialoog in goede banen te leiden.

#Durftevragen – Fiene van Loock

Hulp vragen is niet gemakkelijk. Toch zijn er veel mensen die anderen graag willen helpen. Het blijkt de kunst om ‘de goede vraag’ te stellen. Ontdek samen met Fiene dat leren vragen ook samenhangt met durven delen en ervaar de kracht van samen denken.

Dat lust ik niet – Fedor Kok in samenwerking met Gezinsbegeleiding Autisme

Hoe voelt het als je chips eet? Hoe ziet een boterham er eigenlijk uit? Hoe ruikt appelstroop? Eten is een explosie aan zintuiglijke ervaringen die ieder op eigen wijze ervaart. Gezinsbegeleiding Autisme helpt je om als een detective het eetgedrag van je kind te onderzoeken. Chef Fredo neemt bovendien zijn toverdoos mee waarmee ook jij als een echte chef in een handomdraai recepten maakt die mogelijk wel worden gegeten!

De kunst van het motoronderhoud – Ink van der Horst

Hoe zorg je als ouder voor jezelf in de drukke en moeilijke situatie thuis. Hoe ontspan je, hoe laad je op, wat houd je aan de gang? Ink laat je lachen om je leed en helpt je om je speelruimte te vergroten.

Het ijzer smeden als het heet is – Zita Jansen

Alle krassen en deuken zijn uniek en hoe iets glanst hangt af van de lichtinval. Voor Michelangelo was het leven simpel, hij hakte slechts het overtollige steen weg om wat moois tevoorschijn te toveren. Dat kun jij ook! Ga bij Zita aan de slag om iets uit niets te smeden.

Relaxed omgaan met lastige types – Bert van Dijk en Anne-lies Hustings

Altijd ruzie met de indicatiestellers, of voel je je juist in de hoek gedrukt en weet je pas wat je had willen zeggen nadat je de telefoon hebt neergelegd? Wéér de rotklusjes van school in je schoenen geschoven gekregen of op een familiefeest beland waar je met je kind geen kant op kan? Er gloort hoop aan de horizon; Bert en Anne-lies geven je het roer terug in handen zodat je je niet langer een speelbal voelt. Kom je durven?

Er was eens… – Daan Westerink

Ooit wist je waarom je een kind wilde krijgen maar bij veel ouders is dat gevoel ondergesneeuwd geraakt door de eindeloze brei van alledaags gedoe. Laat je door Daan meenemen naar hoe het allemaal ooit begon en hervindt de kracht van je oorspronkelijke verlangen.

Superbellen maken – Simon Vermeulen

Moeiteloos tovert de wind bellen als luchtkastelen. Wie maakt de grootste? Als ze het wijde luchtruim indrijven, nemen ze al je zorgen mee. Kom, doe mee!

Trouwe onderdanen – Maja van der Kolk en companen

Ze dragen je, ze brengen je waar je heen wil gaan, stevig neergeplant krijgt de sterkste storm je niet omver maar hoe vaak staan we daar bij stil? Durf jij je voeten toe te vertrouwen aan kundige handen die je weten te raken? Kom ervaren wat een kwartier stilzitten met je kan doen.

Vallen en opstaan – Maretty van den Mosselaar

Baal jij ook zo als je het weer eens verkeerd hebt aangepakt met je kind? Ga je de volgende keer nog meer je best doen en wordt het dan alleen maar stroever? Geloof ons, je werkt al hard genoeg, je moet al zovéél goed doen. Maretty leert je spelenderwijs lekker fouten te maken. Lachen man!

Eerste Hulp bij Pech Onderweg – Wouter van Kuilenburg

Sta je daar langs de snelweg met een lekke band, of op de parkeerplaats met een lege accu. Hoe moet dat ook alweer? Stress! Omdat het je niet dagelijks overkomt heb je de routine niet om het vlotjes op te lossen. Best fijn om het onder gunstiger omstandigheden een keer te oefenen. Wout staat je bij met raad en daad. Onder zijn bemoedigende begeleiding durft zelf de grootste kruk zijn domste vragen te stellen. Maak er gebruik van!