24 augustus 2013

Verwendag_blauweballonSpannend, bij welke workshops ben je uiteindelijk ingedeeld? Nog een kopje koffie of thee en toen de aftrap van de Verwendag in de theaterzaal. Duo Savar vertelt over het gezinsleven als circus en illustreert fysiek dat het kracht en inspanning kost om een goede balans te vinden.

Daarna de eerste workshopronde. Volg de blauwe ballonnen om voeten te laten masseren of te boksen in de workshop “incasseren en uithalen”.

Verwendag_hardlopenMensen die stands op de kennisroute bekijken worden verrast door een groepje hardlopers van de workshop ‘bewogen bewegen’.

“Ik heb een paar mensen die net tai chi hebben gedaan, die zijn helemaal ontspannen”

zegt Elsbeth Klink van de workshop Ik zie ik zie tevreden. Haar deelnemers zijn net het bos in gestuurd om een foto te maken. De resultaten kun je hier bekijken.

Hard gewerkt werd er bij de workshop smeden, Reinier en Sanne plaatsten foto’s op hun site.

Verwendag_smedenEr was teveel te doen om hier allemaal op te noemen, en dat het in goede aarde viel blijkt uit de reacties op het evaluatieformulier:

“Een dagje Efteling is er niets bij.”
“Mij trekt vooral de combinatie van ontspanning en kennis.”
“Even je hoofd op vakantie sturen.”
“Dingen doen die je normaal niet durft.”
“Ik voel me zo thuis tussen al die andere oudersvan.”

Tijdens de lunch liet Stichting Ovaal horen en zien hoe het er tijdens een autismecafé aan toegaat.
En wie had gedacht dat je ’s middags midden op het grasveld een dansje zou maken bij de SilentDJ? Mensen lieten zich verrassen en verwennen.
Kijk voor de foto’s op de facebookpagina van de verwendag.

Verwendag_boomwackersDe dag werd gezamenlijk afgesloten met een optreden van Terence die de zaal stil kreeg met het spelen op een ‘hang’ en de deelnemers daarna weer flink lawaai liet maken met boomwhackers en zang. Dat het inmiddels een beetje regende mocht de pret niet drukken: onder de partytenten werd nog een borrel gedronken voordat iedereen weer naar huis vertrok.

Dat was de Verwendag 2013…! Je kunt hier nog het programma bekijken en de deelnemers aan de kennisroute.

Dankjewel voor de gastvrije ontvangst op De Baak, dank voor de financiële ondersteuning door het VSB Fonds, Kwintes en het KF Hein Fonds, dank aan alle vrijwilligers van GBA; gastvrouw zijn, ballonnen opblazen, tasjes vullen: zonder jullie hulp was het nooit gelukt. Verwendag_overzichtDank More Balls than Most voor de opening en de afsluiting. Dank ook aan de standhouders die samen de kennisroute maakten. Dank aan de organisaties die de goodiebag vulden. Dankjewel workshopleiders en vooral: dank aan alle ouders die zich lieten verwennen! Graag tot volgend jaar, of al eerder op een van de studiedagen van de Verwendag.