Wanneer: 24 augustus van 9.00 tot 17.30 uur
Waar: Landgoed de Horst in Driebergen
Kosten: € 35
Aanmelding: via inschrijfformulier

Op het inschrijfformulier is het mogelijk om twee voorkeuren op te geven en één veto uit te spreken. We houden bij de indeling zoveel mogelijk rekeningen met de uitgesproken voorkeuren en garanderen dat je niet ingedeeld wordt bij de workshop die een veto gekregen heeft. Beloofd!

De meeste workshops duren een uur, er zijn ook een paar kortere activiteiten voor in de ‘vrije workshopronde’. Van de vier workshoprondes is er namelijk één vrije workshopronde waarin je in de gelegenheid bent om in alle rust de standhouders te bezoeken en over het landgoed te dwalen.

Incasseren en uithalen – Adri Smits

[vol]
Klappen ontvangen is een hele kunst, een goeie linkse uitdelen is ook niet iedereen gegeven. Hoe gebruik je je kracht hoe ben je in confrontaties? Met bokshandschoenen aan gaan we dit onderzoeken op een veilige manier. Adri Smits laat je spelen met je tegenstander en leert je en passant hoe dat bij jou werkt met geven en ontvangen. Durf jij de ring in?

Zingen is niks voor mij – Bas ‘t Hart

Spreken is zilver, zingen is goud! Ook met een bibberstem, ook als je wel wil maar aarzelt over je eigen geluid, ook als je vroeger alleen mocht playbacken achterin de klas. Ontdek de impact van samen lawaai maken en ervaar hoe heerlijk het is om iets te doen waarvan je niet wist dat het iets voor jou kon zijn.

Om een hoekje – Gezinsbegeleiding Autisme

[nog 2 plaatsen]
Zie jij wat ik zie? Voel jij wat ik voel? Wat bij mij prikt, doet dat bij jou ook zeer? Soms moet je om een hoekje denken om erachter te komen hoe je kind anders waarneemt. Leer waarnemen 2.0 van Gezinsbegeleiding Autisme, en vind uit welke zintuigen jou prikkelen.

De macht van het kleine – Martin Wessels

[vol]
Is je hoofd vaak zo vol dat je je voeten niet meer voelt? Of kun je wel wat meer energie gebruiken maar heb de puf niet meer om op te laden? Martin’s trukendoos zit boordevol handige, supersimpele, praktisch toepasbare bewegingen die hier en nu meteen effect hebben. Kom, laat je verlichten in luchtige sferen en doe er thuis je voordeel mee!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet – Elsbeth Klink

[vol]
‘Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is’, dichtte K. Schippers. In de hectiek van alledag raak je dat soms helemaal kwijt. Speur met Elsbeth naar alledaagse schoonheid en geniet van wat er (ook) gewoon is. Na deze workshop kijk je weer met een frisse blik naar je dagelijkse omgeving en misschien ook naar jezelf?

Huis en hoofd aan kant – Silvia Alber

[vol]
Altijd alles onder controle? Jongleren met tien ballen terwijl je fluitend het huis stofzuigt appeltje eitje voor jou? Kom dan toch maar even bij Silvia langs want wie weet steek je wat op van haar pleidooi voor monotasken ;-) Ook zeer geschikt voor sloddervossen met volle hoofden die omkomen in de chaos en zich niets kunnen voorstellen bij ‘relaxed huishouden’. Laat je verrassen en vergeet niet; een opgeruimd mens heeft dubbel plezier!

Bewogen bewegen – Bert van Eijk

[vol]
Moe als je de trap opgelopen bent? Een sprintje trekken naar de bus lukt je al jaren niet meer? En toch droom je ervan om zonder hijgen licht als een hinde door het bos te dartelen? Bert helpt je om van een hardloper geen doodloper te worden en laat je zonder al te veel gezweet kennismaken hoe je muizenissen je hoofd uit traint. Wie weet loop jij straks op landgoed De Horst je eerste rondje?

Fijne kneepjes – Markus Mittelstaedt

[vol]
In het basis-arbeidsvoorwaarden-pakket voor ouders kan een regelmatige massagebeurt niet ontbreken voor de broodnodige ontspannings- en oppepmomenten. Zolang dat niet geregeld is biedt Markus uitkomst; met deze grepen onder de knie valt er een last van je schouders en kun jij op jouw beurt een ander weer verwennen. Win-win denken wij.

Van hamer en aambeeld – Reinier Hoving

Wakker het vuur aan en sla je slag; met elke klap kom je dichterbij iets moois. Geef je hoofd even rust en zet je handen aan het werk.

Memories – Natalie Semaka

(korte activiteit)
Gedachten zijn krachten; hou ze vast, stempel ze neer en neem ze mee.

Trouwe onderdanen – Maja van der Kolk en companen

(korte activiteit) [vol]
Ze dragen je, ze brengen je waar je heen wil gaan, stevig neergeplant krijgt de sterkste storm je niet omver maar hoe vaak staan we daar bij stil? Durf jij je voeten toe te vertrouwen aan kundige handen die je weten te raken? Kom ervaren wat een kwartier stilzitten met je kan doen.

Stilletjes uit je dak – DJ Rene Cassee

(korte activiteit)
Ga jij voor endorfines aanmaken en instant geluk creëren? Of train je verschillende spiergroepen en maak je tegelijkertijd je hoofd leeg? Het maakt ons niet uit waarom en hoe je de pan uitswingt, als jij het maar naar je zin hebt!

Dagindeling

09:00 – 09:30     Inloop en registratie
09:30 – 10:15     Gezamenlijke start
10:30 – 11:30     Workshopronde I
11:45 – 12:45     Workshopronde II
12:30 – 14:15     Lunch met – voor wie wil –

inloop-autismecafé, thema: Grootouders

13:45 – 14:45     Workshopronde III
15:00 – 16:00     Workshopronde IV
16:00 – 17:30     Gezamenlijke afsluiting en borrel

10.30 – 16.00     Doorlopende kennisroute en inloopactiviteiten