Zaterdag 23 augustus 2014

IMG_0449Bij de opening stort de regen in stromen neer op Landgoed De Horst in Driebergen. De goeroe’s van de opening van More Balls Than Most –

“Briljant!”

– sporen ons aan vooral door te ademen en zie: de weergoden zijn ons gunstig gezind, vóór de eerste workshopronde breekt een waterig zonnetje door en uiteindelijk lunchen we zelfs buiten! De hele dag zien we sowieso stralende gezichten van ouders die zich dapper laten verwennen.

“Ik vond het overweldigend geweldig!”

schreef iemand op het evaluatieformulier. Iemand anders schrijft

“De opening brak voor mij het ijs en nam mijn zorgen weg dat het te zweverig zou zijn”

De opmerking

“Buiten de lijntjes (improvisatie-theater) was totaal uit mijn comfort zone maar zó leuk!”

vatten we maar op als een compliment ;-)

hilarisch actiefEn we beloven voor de volgende keer de aanvangstijden van de workshops ook op de persoonlijke programma’s te zetten, goede tip die we van velen kregen op het evaluatieformulier!

Foto’s

Via facebook en twitter worden al meteen driftig foto’s gedeeld. Gelukkig is de hele dag door gefotografeerd (dankjewel Jan Weijers en Mirjam Bogers) en die plaatjes zijn te bekijken in het fotoalbum 2014 op de facebookpagina van de Verwendag. (ze zijn ook te zien als je zelf geen facebook hebt!)

Ontspannen door inspannen

zwaardenJe laten leiden en de baas zijn, sprookjes naar je hand zetten, links en rechts bij elkaar fitnessen, kijken met nieuwe ogen, wat je wel wist opnieuw ervaren of teruglezen in elkaars handen, de ander diep in de ogen kijken of lekker hard bostsen en gierend van de lach overeind geholpen worden, ontdekken dat je niet kunt aanvallen in je eentje en dat ontspannen knutselen hard doorwerken is, klank doet meer dan klinken en dat allemaal bij workshopleiders die het als een cadeau ervaren om aanwezig te zijn. Zo’n Verwendag is hard werken en toch zeggen de meesten opgeladen naar huis te gaan en waarderen de dag als geheel met een 8,4.

Netwerken

Adam liet ons tot slot zien dat je in je eentje iets knaps kunt maken wat je niet had verwacht, maar ook hoe we met zijn allen tot grootste bouwwerken in staat zijn. Samen kom je verder dan alleen! Deed het je goed omringd te zijn door mensen in hetzelfde schuitje? netwerkMisschien is het dan ook iets om je aan te melden bij een van de besloten facebookgroepen voor ouders (die alles bij elkaar al tegen de 3.500 leden hebben). Er is een algemene groep, één voor ouders van pubers, één voor ouders van kinderen met mcdd, een groep voor ouders van (jong)volwassenen en er is ook een groep voor partners-van. Je vindt de adressen ook op onze facebookpagina (like je ons al?).

ontspannen

Dank

Dankjewel voor de gastvrije ontvangst op De Baak, dank voor de financiële ondersteuning door het VSB Fonds, MOOI voor autisme, Ovaal en Stichting Annette Sierhuis, megadankjewel Marian en Jasper voor jullie hulp en bijstand, superfijn Margit/Mary/Ans-van-Kwintes voor alle werk achter de schermen, dank aan alle vrijwilligers van GBA met jullie praktische flexibele helpende handen. Dank ook aan de standhouders die samen de kennisroute maakten. Dank aan de organisaties die de goodiebags vulden. Dankjewel workshopleiders en vooral: dank aan alle ouders die zich dufden laten verwennen! Graag tot volgend jaar (of eerder bij een studiedag of in een facebookgroep)!

Volgend jaar

 
“Was super, tot volgend jaar bij het eerste jubileum?”

zei de een na de ander bij het afscheid nemen. Zullen we dat dan maar doen? De Baak zoekt alvast een datum voor ons zodat je je vakantie er omheen kunt plannen ;-) En wat zou jij dan graag terugzien uit vorige edities? Laat het ons weten!