Wanneer: Zaterdag 23 augustus 2014 van 9.00 tot 17.30 uur
Waar: Landgoed de Horst in Driebergen

Dagindeling

09:00 – 09:30   Inloop en registratie
09:30 – 10:15   Dat schept een band, gezamenlijke opening

10:30 – 11:30   Workshopronde I
11:45 – 12:45   Workshopronde II

12:30 – 14:15   Lunch met inloop-Autismecafé

13:45 – 14:45   Workshopronde III
15:00 – 16:00   Workshopronde IV

16:00 – 17:30   Samen verder, gezamenlijke afsluiting en borrel

10.30 – 16.00   Doorlopende kennisroute (meer informatie volgt)

Workshops

Wie durft, laat zich verrassen en vinkt ‘maakt me niet uit, ik wil overal wel aan meedoen’ aan. Als je wat meer grip op je dag wil hebben dan is het mogelijk om op het inschrijfformulier twee voorkeuren op te geven en één veto uit te spreken. We houden bij de indeling zoveel mogelijk rekeningen met de uitgesproken voorkeuren en garanderen dat je niet ingedeeld wordt bij de workshop die een veto gekregen heeft. Beloofd! Voor het Autismecafé tijdens de lunchpauze is inschrijven niet nodig, daar kun je gewoon binnenlopen.

VanzelfSprekend – Piet Hurkmans

Niet elke ouder is een geboren spreker, toch kom je vaak in situaties terecht waarin je moet praten als Brugman om de belangen van je kind te verdedigen. Hoe vang je in een paar woorden de essentie van wat je te vertellen hebt? En hoe ga je om met je kwetsbaarheid? Of zet je die juist in als kracht? Piet slaat graag bruggen, nodigt uit om zonder oordeel te zijn, en laat daarbij de toeters en bellen thuis.

In goede handen – Mariska de Vries [vol]

Heb je het allemaal zelf in de hand? Ben jij rechtlijnig en waar trek jij een lijn? Links of rechts, maakt het wat uit? Wat zeggen jouw handen je? Niks zweverigs met toekomst voorspellen, Mariska maakt zichtbaar waar je staat, hoe daar gekomen bent en biedt verhelderende inzichten voor het nu.

Buiten de lijntjes – Sam Schalekamp

Regels, regels, regels, allemaal leuk en aardig maar in de praktijk veranderen ze waar je bij staat. En een ouder past maar zelden in een hokje. Leer de kunst van buiten de lijntjes kleuren en vergroot je plaatjes.

Tweevoeters en viervoeters – PAWS [vol]

Sommige dieren voelen goed aan wat in ons omgaat. Het contact en werken met honden bijvoorbeeld kan ons helpen bij onszelf te komen. Pak die riem en laat je inspireren door trouwe viervoeters.

In-stemming – Esther Putter

Hoe klink jij van binnen en van buiten? Esther nodigt je uit goed naar jezelf te luisteren. Laat je oordeel varen en ontdek hoe dingen – als vanzelf – op hun plaats schuiven.

Kom maar op, als je durft! – Marc Brussee

Aanvallen of pareren? Ontdek waar je kracht ligt en maak van je tegenstander een medestander! Marc brengt wijsheden uit de middeleeuwen soepel naar het hier en nu. Profiteer ervan en hang je harnas aan de wilgen.

Move your body, sharpen your brain – Kwintes

‘Hoe heet-ie ook alweer?’ ‘Ben ik net naar de supermarkt geweest, kan ik weer terug; ik ben de melk vergeten!’ ‘Wat ik vorige week deed? Eh, even denken…’ ‘Sorry, wat zei je, ik dwaalde even af.’ Herkenbaar? Kom even ontspannen door in te spannen en vergeet niet je hoofd mee te nemen.

Scherven van geluk – Irene Paridaans [vol]

Metaal dat vloeibaar wordt, scherven schuren en snijden tot het aan elkaar plakt, Irene draait er haar hand niet voor om. Spe(e)l met glas en licht en ontdek hoe thuis het licht heel anders binnenvalt.

Kijken en knippen – Jenny Wesly

Waar word jij blij van? Kom kijken bij Jenny, verwonder je en maak plaatjes zonder praatjes – met instant effect. Het bos van Landgoed de Horst ziet er definitief anders uit na deze dag.

Zinnen verzetten – Gezinsbegeleiding Autisme (korte activiteit)

Wat gebeurt er als je je laat verrassen? Zet je hoofd even uit, zet je zintuigen aan en stap als herboren weer naar buiten.

ABC – Jasper Kok – Roosjen (korte activiteit)

Appeltje eitje zo’n ABC, of zit er toch een adder onder het gras? Jasper neemt je mee op ontdekkingsreis en confronteert je met (on)alledaagse praktijken.

In een bubbel – Jolien Westerik (korte activiteit)

Kan jij tegen een stootje? Of heb je juist behoefte aan een extra beschermlaag? Bij Jolien kan het allemaal en is niks te dol. Kom even lekker rondhobbelen in je eigen bubbel, met elkaar en tegen elkaar.