Wanda Reisel: Nacht over Westwoud

*Westerse wereld in dorpse proporties*

Wanda Reisels nieuwe roman beschrijft xenofobie in een dorp dat model staat voor de westerse wereld. De schrijfster: ‘Welvaart mobiliseert de angst om te verliezen.’ De wereld onder een vergrootglas, en menselijk gedrag tot in het oneindige uitvergroot. (45 minuten)

*Bio*
Wanda Reisel (Curaçao, 1955) groeide op in een anarcho-liberaal doktersgezin. Na het gymnasium studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en volgde ze de Regie Opleiding van de Theaterschool in Amsterdam.
In 1986 debuteerde Reisel met _Jacobi’s tocht_. Twee jaar later volgde _Het blauwe uur_.
Naast romans, verhalen en essays schrijft Reisel ook voor toneel, film en televisie. Haar roman _Baby Storm_ werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 1997 en haar vierde roman, _Een man een man_ (2000) bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2001.
In 2004 verscheen _Witte Liefde_ dat op de shortlist van de AKO Literatuurprijs stond en bekroond werd met de Anna Bijns Prijs 2007.
Haar toneelwerk werd gebundeld in 2006 onder de titel _Tien stuks_ en in 2008 verscheen _Die zomer_. Het boek stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs.
In 2010 verscheen bij Uitgeverij Contact het veelgeprezen _Plattegrond van een jeugd_.